Uwielbiam ryby, naturalne nie smażone, delikatne... Zrobiłam to danie wczoraj na kolacje, delektowaliśmy się nim długo, bo było pyszne i nic z niego nie zostało... Razem z panem M. uwielbiamy przyprawy, ale tym razem zjedliśmy naturalnie delektując się smakiem łososia z cudnie pachnącym koperkiem i cytryną...
150g świeżego szpinaku
2 małe cukinie (lub jedna duża) pocięte wzdłuż w cienkie wstążki
4 mrożone filety łososia
1 rozgnieciony ząbek czosnku
15g koperku, świeżo posiekanego
sok wyciśnięty z jednej cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
Piekarnik nagrzać do 200C, szpinak i cukinię umieścić w żaroodpornym naczyniu, a na wierzch ułożyć filety łososia.
Zmieszać czosnek, koperek, sok z cytryny i olej - polać tym rybę i warzywa w naczyniu.
Piec w piekarniku przez 12-14 minut.
Polecam serwować z ryżem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz