czwartek, 2 czerwca 2011
Palmiery z czekoladą
Szybko, szybko...coś by się zjadło, coś kruchego, delikatnego, słodkiego, może czekoladowego...
Na szczęście w lodówce leżakowało opakowanie ciasta francuskiego :) Zrobiłam palmiery z czekoladą:
1 pakowanie ciasta francuskiego
2 łyżeczki masła
tabliczka gorzkiej czekolady
20g kakao
25g cukru brązowego
Ciasto francuskie rozwinęłam i nasmarowałam całą powierzchnie wcześniej stopioną w garnuszku czekoladą z masłem. Ciasto zwinęłam krótszymi bokami do środka, i jeszcze raz do środka no i jeszcze raz...Powstał w ten sposób rulon -podwójny ślimaczek, który obsypałam cukrem:) Wstawiłam na 15 minut do lodówki, następnie po wyjęciu pokroiłam na 1cm plasterki. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200*C przez około 12-15 minut.
Rozpływały się w ustach a mój M. pochłonął prawie cały talerz... kto by tam liczył kalorie ;))
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
cudowne!
OdpowiedzUsuńuwielbiam wersję cynamonową.
ale czekoladowa przemawia do mnie jeszcze bardziej xd
one są jak takie najpyszniejsze słodkie serduszka.
OdpowiedzUsuńPyszne palmierki, robiłam kiedyś takie, śliczne Ci wyszły:)
OdpowiedzUsuńmniam! Przepysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń