środa, 29 czerwca 2011

żeby wszystko było tak proste: szparagi

Jeden z tych dni kiedy ma się ochotę zrobić coś zwyczajnego w niezwyczajny sposób. Czasem nie warto kombinować za dużo, proste jedzenie smakuje najlepiej i zawsze wychodzi no i z reguły wszystkim smakuje. Wymyśliłam podczas prasowania... już nie pierwszy raz mnie natchnęło przy żelazku, polecam również odkurzanie ! :))






Żeby zrobić pyszny obiad dla dwojga potrzebujemy:
pęczek Szparagów
około 100g makaronu (ja użyłam tagliatelle)
4 plasterki bekonu
4 jajka
2 plasterki sera żółtego 
2 łyżki masła 
pieprz, sól 


W lekko osolonej wodzie z kroplą oliwy gotujemy makaron, po ugotowaniu odcedzamy. W osobnym garnku z lekko osoloną wodą gotujemy szparagi, 5-6 minut w zupełności wystarczy. 
Na patelni topimy masło i podsmażamy bekon, po usmażeniu wykładamy do naczynia i na tej samej patelni smażymy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jak wiadomo, oczami też się je, tak więc żeby wszystko wyglądało apetycznie serwujemy tak:
najpierw makaron, następnie plasterek sera, następnie dwa jajka no a szparagi zawijamy w boczek i układamy na wierzchu.


Smacznego

1 komentarz: