Jeden z tych dni kiedy ma się ochotę zrobić coś zwyczajnego w niezwyczajny sposób. Czasem nie warto kombinować za dużo, proste jedzenie smakuje najlepiej i zawsze wychodzi no i z reguły wszystkim smakuje. Wymyśliłam podczas prasowania... już nie pierwszy raz mnie natchnęło przy żelazku, polecam również odkurzanie ! :))
Żeby zrobić pyszny obiad dla dwojga potrzebujemy:
pęczek Szparagów
około 100g makaronu (ja użyłam tagliatelle)
4 plasterki bekonu
4 jajka
2 plasterki sera żółtego
2 łyżki masła
pieprz, sól
W lekko osolonej wodzie z kroplą oliwy gotujemy makaron, po ugotowaniu odcedzamy. W osobnym garnku z lekko osoloną wodą gotujemy szparagi, 5-6 minut w zupełności wystarczy.
Na patelni topimy masło i podsmażamy bekon, po usmażeniu wykładamy do naczynia i na tej samej patelni smażymy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jak wiadomo, oczami też się je, tak więc żeby wszystko wyglądało apetycznie serwujemy tak:
najpierw makaron, następnie plasterek sera, następnie dwa jajka no a szparagi zawijamy w boczek i układamy na wierzchu.
Smacznego
środa, 29 czerwca 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Idealne, letnie danie :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń