
Tego przepisu poszukiwałam od dawna... jeden ze smaków dzieciństwa. To ciasto pojawiało się na uroczystościach rodzinnych. Juz dawno zapomniane, jednakze zapamietane przez moje kubki smakowe oraz moją mamę. Okazało się czymś bardzo prostym i szybkim do zrobienia:
paczka podłuznych biszkoptów
kostka masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 kilogram jabłek
2 galaretki dowolnego smaku
Jabłka myjemy obieramy scieramy na tarce o dużych oczkach. Miękkie masło dokładnie ucieramy z cukrem na puszystą masę którą następnie mieszamy z jabłkami . Na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia układamy spód biszkoptowy oraz boki, a na środek wkładamy mase jabłkową. Równomiernie rozsmarowujemy wyrównujemy i wykładamy na nią tężejące galaretki - możemy połozyć je warstwami lub kolorami obok siebie
Wstawiamy do lodówki by steżały :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz